Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

  вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
«Бібліотеки під час війни: як ви?»

«Бібліотеки під час війни: як ви?»

16 – 17 вересня на базі ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» відбувся семінар керівників бібліотек та бібліотекарів відокремлених структурних підрозділів НУБіП України «Бібліотеки під час війни: як ви?».

5

Наш коледж на семінарі представляли бібліотекарки Ольга МИХАЙЛИШИН та Тетяна МАЛОПІНСЬКА.

Учасники форуму мали змогу розглянути низку актуальних проблем, перспектив і шляхів забезпечення інформаційних потреб здобувачів освіти та викладачів, обмінятися досвідом та напрацюваннями напрямків підвищення якості та ефективності роботи бібліотек.

2

З вітальним словом до учасників семінару звернувся директор коледжу Василь ЦАРУК, який розповів про історію та досягнення навчального закладу впродовж останніх років.

3

Людмила БУРЯЧИНСЬКА - завідувачка БІЦ у своїй доповіді висвітлила питання особливостей роботи бібліотечно-інформаційного центру коледжу в умовах війни.

4

По-особливому схвально учасники семінару сприйняли знайомство з таким інноваційним та цікавим напрямком роботи, як бібліотуризм, з яким учасників семінару ознайомила директорка наукової бібліотеки НУБіП України Тетяна КІЩАК

6

Презентація «Штучний інтелект та бібліотеки: що спільного?» заступниці директорки наукової бібліотеки  з наукової та бібліотечної роботи Неллі МАРКОВА-ПИПКО теж викликала у фахівців бібліотечної справи чималий інтерес.

Надовго запам’ятається зустріч з рівненською письменницею, унікальною майстринею-вишивальницею, засновницею видавництва «Креативна книга», триразовою рекордсменкою Книги рекордів України Оленою МЕДВЕДЄВОЮ та її шедеврами – вишитими книгами.

8

9101111213

Після ознайомлення з матеріально-технічною базою коледжу, музеєм навчального закладу, всіх учасників семінару чекала екскурсійна прогулянка містомта знайомство з ресурсами та послугами Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

14151617

Другий день семінару теж був насиченим та продуктивним. Присутні на семінарі вели активні дискусії щодо акредитації освітніх програм та обговорення вимог до бібліотеки; проблемних питань заміни та списання книг; шляхів оновлення бібліотечного фонду, закупівлі книг та передплати періодичних видань під час війни; підвищення кваліфікації бібліотечних працівників та зростання професійних компетентностей.

Семінар пройшов на високому професійному рівні, змістовно, цікаво, обґрунтовано. Учасники взяли для себе багато цікавої інформації, яку можна використовувати у своїй роботі.

Ольга МИХАЙЛИШИН,
завідувачка бібліотеки

Оновлені статті

 

 

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

© 2024 БФК НУБіП України.
 
 

Навігація