Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

  вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Виїзне практичне заняття з бухгалтерської звітності підприємства

Виїзне практичне заняття з бухгалтерської звітності підприємства "Інформація за сегментами та примітки до річної фінансової звітності"

10 жовтня 2024 року в межах тижня циклової комісії спеціальних економічних дисциплін здобувачі освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» відвідали молочно-тваринницьку ферму в ПАП «Агропродсервіс» с. Урмань. Метою поїздки було проведення практичного заняття з дисципліни «Бухгалтерська звітність підприємства» на тему: «Інформація за сегментами та примітки до річної фінансової звітності».

Практичне заняття розпочалося з загального ознайомлення з підприємством. Інформацію про роботу ферми довів заступник керуючого ферми ВРХ Олег ДУДА. Ферма налічує 603 дійні корови, 200 тварин на вирощуванні і відгодівлі, 150 голів овець. Тварини перебувають в двох корівниках та на пасовищному утриманні. Ферму обслуговує п’ять одиниць техніки.

FV1

Під час заняття здобувачі освіти закріпили отримані в коледжі знання. Зокрема побачили як на практиці використовується Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 6 "Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах", загальні положення щодо Приміток до фінансової звітності. Обговорили що належить до Інформації за сегментами, а саме: сутність, ознаки, методологію розкриття, призначення і склад приміток, примітки про події після дати балансу, примітки про операції з пов'язаними сторонами, примітки щодо виправлення помилок, допущених у фінансових звітах минулих років, примітки щодо облікової політики, її зміни та облікових оцінок, структуру та порядок складня форми № 5 "Примітки до річної фінансової звітності".

Відповіді на питання, що стосуються бухгалтерської звітності підприємства, люб’язно надала головна бухгалтерка ферми пані Марія КУЛИК та бухгалтерка Дарина ЖУК, випускниця нашого коледжу 2024 року.

Здобувачі освіти  висловили вдячність фахівцям підприємства за корисне та пізнавальне практичне заняття. яке стало для них важливим для закріплення здобутих в стінах навчального закладу теоретичних знань на практиці.

Олег АНДРУСЯК,
викладач спеціальних економічних дисциплін

 

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

© 2024 БФК НУБіП України.
 
 

Навігація