Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!
Featured

Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!

В той день, коли закінчиться війна,
Коли настане мир і тишина
У нашій ворогом нескореній країні,
Хай пролунає "Слава Україні!"<

Щороку 21 листопада, згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 р. в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Визначну дату встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Пам’ятну дату запровадили з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, які мали місце в Україні на початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Цьогоріч країна відзначатиме перший ювілей Революції гідності – 10- ту річницю. 21 листопада 2013 року на Майдан Незалежності у Києві вийшла надзвичайно велика кількість людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє.

Революція Гідності – переломна й одна з найважливіших подій сучасної української історії. Це підтверджують і дані цьогорічного соціологічного опитування – для понад 52 % українського суспільства події Майдану кардинально змінили історію країни. Десять років тому ми продемонстрували, що здатні обстоювати власну гідність, власний вибір. Майдан  утвердив Україну як європейську державу, а нас – як європейську націю», – вважає Володимир Тиліщак, в.о. голови Українського інституту національної пам’яті.

2

34

З метою гідного вшанування громадянської мужності учасників подій Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, їх відданості ідеалам свободи, справедливості, утвердження в державі демократичних цінностей та відзначення Дня Гідності і Свободи, у музеї Книги відбувся виховний захід на тему: “Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!”. В патріотичному заході взяли участь викладачі циклової комісії природничих дисциплін Оксана Олійник, Ірина Соколовська і Марія Сновида разом зі студентами груп  Ео -11 та Сп -11.

День гідності та свободи досить міцно увійшов у нашу традицію. Бо це була не ініціатива згори. Цей день виник на запит суспільства. І саме в цей день люди вважають за обов’язок і честь вшанувати пам’ять учасників Майдану, загиблих на Майдані Героїв Небесної сотні.

Сьогодні триває героїчна боротьба українського народу проти російських загарбників у повномасштабній війні. Це – історичний період героїчної оборони, завзятого відвойовування окупованих територій, запеклої битви за національну гідність, свободу і правду, за мову та свою ідентичність, за право жити на своїй землі.

Наші воїни показують міць, уміння відстоювати свої землі та незалежність, а народ України – демонструє світу справжню витримку!

Віримо у нашу перемогу! Слава Україні! Героям Слава!

Викладачі циклової комісії
 природничих дисциплін

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

(03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

Національний університет біоресурсів

і природокористування України