Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

  вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Спортивний щоденник коледжу, або Прогулянка з задоволенням і не без моралі

Спортивний щоденник коледжу, або Прогулянка з задоволенням і не без моралі

З 10 по 13 жовтня делегація студентів-спортсменів коледжу разом із викладачами-тренерами здійснила турне за маршрутом «Бережани-Львів-Бережани», взявши участь у змаганнях з настільного тенісу, волейболу(юнаки)  та мініфутболу (юнаки) за програмою Спортивних іграх України серед студентів закладів фахової передвищої освіти.

І спортивні досягнення на цьому маршруті, і враження від міста Лева, і часо-просторові переміщення коледжівської спортивної «родини» чомусь нагадують слова з пісні Скрябіна: «То є Львів - старенький, мудрий, сивий дядько, Кожному залишить кавалочок на згадку» та за своїм наповненням - останню повість Тараса Шевченка «Прогулянка з задоволенням і не без моралі».

Отож, про все по порядку. Львів зустрів нас нетиповою погодою як на середину жовтня – сонячним днем. Та в п’ятницю, 11 вересня, погода відновила status quo: певно, Львів «плакав» через втрату теплого літа і наближення холодів...

Які ж враження справив «старенький, мудрий, сивий дядько Львів» в плані спортивному? Якщо дивитися на результати, то художник Дармограй, герой останньої повісті Шевченка, мабуть, написав би: «Старання учасників з Бережан на спортивних майданчиках перевершило усі очікування тренерів команд та офіційних представників, що спостерігали за спортивним дійством заочно». І це факт доконаний!!!

10

89

11-12 жовтня свої спортивні навички демонстрували юнаки, змагаючись на штучних полях та визначаючи найкращу мініфутбольну команду (парадокс!!! за правилами футзалу по факту)

І юнаки з Бережан підтвердили, що мають і бажання, і техніко-тактичні напрацювання, щоб боротися за високі місця. На груповому етапі (у групі «Б») підопічні тренера Андрія ГАРАСА в групі "В" впевнено здолали ЗФПО з Ірпеня (3:1) та Богуслава (1:0), виборовши І місце. Відповідно до сітки змагань на стадії чвертьфіналу суперником бережанців став ще один ЗФПО, що, як і Бережанський фаховий коледж, є ВСП НУБіП України -  Боярський фаховий коледж. Вразивши ворота суперників у кожному з таймів, бережанці перемогли 2:0 і увійшли до квартету найкращих команд.

Півфінальний поєдинок проти ЗФПО з Чорноморська (Одеська область) запам’ятався низкою помилок хлопців з берегів Золотої Липи, що й призвело до прикрої поразки 3:4 і лише шансом поборотися за бронзові нагороди. Та чи то факт невезіння (моментів було в команди чимало), чи розчарування результатом попереднього матчу вплинули на команду, адже не було вже тієї свіжості та впевненості, як в усіх минулих матчах, як наслідок – мінімальна поразка (1:2) і підсумкове 4 місце серед 12 команд, яке тренер команди вважає позитивним результатом, виходячи з реалій підбору гравців та погодніми умовами під час змагань.

Насиченішими на змагальні дні були баталії волейбольні та з настільного тенісу.

11-13 вересня юнаки-волейболісти прагнули докласти максимум зусиль, щоб підтримати добрий почин тенісистів (на час фінальних матчів вже були відомі результати змагань з цього виду спорту) та поповнити скарбничку нагород Бережанського коледжу ще одним комплектом нагород. І хоча запрягали не надто впевнено та вправно (були важкі перемоги над двома коледжами зі Львова - ВСП "Технічний фаховий коледж НУ "Львівська політехніка" та ВСП "Львівський фаховий коледж ЛНУ природокористування"), але вже зі стадії чвертьфіналу стало зрозуміло, що можемо і мусимо віддати усі сили, щоб стояти під час нагородження на одній із сходинок п’єдесталу.

1112

Власне, так і сталося: перемога над командою ВСП Хмельницький політехнічний фаховий коледж НУ "Львівська політехніка" наблизила нас до четвірки найкращих. Попри усі сподівання, в півфіналі ми поступились, але вже не віддали призового місця у матчі за 3 місце. Як-не-як, хлопці прагнули реваншуватися за поразку в попередньому матчі (в іншому турнірі) від ще одного ВСП НУБіП України – Ірпінського фахового коледжу. І їм це вдалося, про що свідчать впевнені дії й здобуті перемоги у двох партіях. Вперше в своїй історії команда (Олександр Грабар, Дмитро Стефінів, Олег Петрушка, Олександр Петрушка, Сергій Соколовський, Роман Івах, Денис Соколовський, Роман Іванків, Олександр Дубас; тренер Степан ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ) коледжу - бронзовий призер всеукраїнських змагань серед студентів ЗФПО.

45

Найвище ж досягнення - у майстрів малої ракетки. За шаленої підтримки вболівальників з Бережан (студентів та тренерів) підопічний тренера Ірини ГАЛАЙКО Арсен Романишин у матчі за ІІІ місце в одиночному розряді був сильніший за свого суперника, а потім разом із Ростиславом Дмитрівим зупинився за крок до чемпіонства у парному розряді серед юнаків. Вдалі виступи наших тенісистів в інших видах змагань з настільного тенісу стали добрим підґрунтям під час підрахунку результатів команди у комплексному заліку – тут ми повторили результат хлопців у парі і вибороли загальнокомандне ІІ місце (Арсен Романишин, Ростислав Дмитрів, Вікторія Мороз та Анастасія Галайко).

673

Прогулянка із задоволенням від змагань – призові місця наших спортсменів, отримані медалі, грамоти та кубки!!! Прогулянка із задоволенням - знайомство зі Львовом, містом «не з простого тіста, ліпленого роками – друзями і ворогами».

Спитаєте: «А де мораль?». Ось Вам і мораль: всебічний розвиток особистості – це також і фізичне вдосконалення, зокрема й через участь в спортивних змаганнях. А їх у нас на макове зернятко. Тому було б добре, щоб люди, від яких залежить організація та проведення таких змагань, були присутні на закритті Спортивних ігор та почули представників Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України щодо якісної організації змагань в 2024-2025 роках.

Команди висловлють подяку адміністрації коледжу та усім, хто сприяв можливості поїхати на змагання.
Особлива подяка – Збройним силам України, завдяки яким стало можливим проведення змагань.
Степан Жеребецький,
керівник фізичного виховання

Топові дописи за місяць

Оновлені статті

 

 

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

© 2024 БФК НУБіП України.
 
 

Навігація