Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

  вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Любіть українське! Цінуйте українське! Споживайте українське!

Любіть українське! Цінуйте українське! Споживайте українське!

Щороку у другу суботу вересня святкують День українського кіно. Свято з'явилося з виходом президентського указу 12 січня 1996 року.

Не зважаючи на те, що це професійне свято працівників кіноіндустрії, відзначити його може кожен українець. Адже кіно — це мистецтво, яке здатне формувати національну свідомість, протистояти ворожій пропаганді та доносити правду через екрани.

2

Сьогодні українське кіно переживає своєрідний ренесанс: з кожним роком кількість фільмів, відзнятих в Україні, зростає. Це означає, що наш кінопродукт стає все більш затребуваним як вітчизняним кіноглядачем, так і на престижних міжнародних кінофестивалях.

3

Саме тому кожен свідомий українець у другу суботу вересня зобов’язаний  подивитися український фільм. З цією метою у переддень свята для студентів груп ЕкП-11 та ЕоСр-11 кураторами було організовано похід в імпровізований кінотеатр, який розмістився в стінах БМГО «Рідне місто».

Здобувачі освіти отримали можливість переглянути сучасний історичний фільм режисера О. Саніна «Довбуш». Кінострічка перенесла глядачів у часи XVIII ст., коли гуцули у Карпатських горах боролися за свою свободу від панської влади. Історія Олекси Довбуша, одного з найвідоміших опришків, стала наочною ілюстрацією української боротьби за справедливість і незалежність. «То є мої гори. Я тут ґазда», «Я не хочу тікати. Я хочу жити вільно на своїй землі» - звучать з екрану і сьогодні актуальні слова. 

45

Студенти із захопленням спостерігали за подіями на екрані, занурюючись у світ пригод і самопожертви. Такі фільми дозволяють відчути атмосферу часу, чим сприяють зацікавленню до вивчення історії сучасною молоддю.

6

Дякуємо БМГО «Рідне місто» за отриману можливість  насолодитися цікавим кіно у комфортних і затишних умовах. Це є чудовим прикладом підтримки української культури та виховання національної свідомості серед молоді. Адже ми продовжуємо боронити свій дім, проклинати ворога й чинити лютий опір. Бо це наша земля і ми ніде не підем, а ось хто зазіхне хоч на шмат — піде під неї…

Вистоїмо, переможемо. Слава Україні!

Викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін
Людмила Кулібаба, Галина Линник

 

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

© 2024 БФК НУБіП України.
 
 

Навігація