Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
15 липня – День Української Державності

15 липня – День Української Державності

Сьогодні, 15 липня 2024 року, вперше відзначаємо День Української Державності за новим календарем. Це державне свято, що пов'язано з Днем хрещення Київської Русі – України, цього року набуває нового звучання у зв'язку з календарною реформою – переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.

День Державності відзначається того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День хрещення Русі – України. Це свято підкреслює нерозривний зв'язок між нашим минулим і сьогоденням.

3

День Української Державності було встановлено 2021 року згідно з указом президента України Володимира Зеленського (від 24 серпня 2021 року), а вперше відзначили у 2022-му.

У цей день згадується історія України: від часів хрещення Київської Русі до сьогодення. Світові вкотре нагадують, що наша країна – самостійна та незалежна, оскільки російська пропаганда вже багато років робить все, щоб це заперечити.

День Української Державності має свій символ – чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність. Вони спростовують міф про те, що Україна – це молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичі та був знаком князя Володимира Великого, за часів якого хрестилася Київська Русь.

2

День Української Державності – це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, повну боротьбу за незалежність, єдність та щасливе життя.

Сьогодні, в умовах надважких випробувань, ми продовжуємо відстоювати нашу державність. Ця боротьба є нелегкою, адже українці захищають не лише землю, але й право бути вільними, освіченими та незалежними.

У цей день вшановуємо всіх, хто творив нашу державність протягом століть, а також тих, хто зараз захищає її ціною власного життя. Наша сила – в єдності, в історії та в прагненні до свободи.

Слава Україні! Слава нації! Героям слава!

Ірина КОСТІВ,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація