Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

  вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Компанія «Агропродсервіс»: підготовка до Дня поля та Форуму аграрних інновацій «Нове ЗЕрнятко»! За лаштунками побували працівники та студенти Бережанського фахового коледжу

Компанія «Агропродсервіс»: підготовка до Дня поля та Форуму аграрних інновацій «Нове ЗЕрнятко»! За лаштунками побували працівники та студенти Бережанського фахового коледжу

Недостатньо лише мати знання; їх треба вміти використовувати.
Недостатньо лише хотіти; треба діяти
Йоганн Вольфганг фон Гете

З метою поглиблення професійно спрямованого вектору освітнього процесу та зростання мотивації студентів до оволодіння професійними знаннями 17 червня була організована зустріч здобувачів освіти «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» з засновником ТОВ «Агропродсервіс», досвідченим фахівцем у сфері сільського господарства, а нині народним депутатом, секретарем комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Іваном ЧАЙКІВСЬКИМ.

Зустріч розпочалася в селі Настасів, яке є не лише прекрасною місциною, оточеною зеленими пагорбами та лісами, заспокійливою атмосферою та привітними жителями, але й з успішним агропідприємством, що постійно розвивається, яке на сьогодні обробляє понад 40 тис га українських земель, на власних фермах компанія в рік вирощує 300 тис. голів свиней, 2 млн голів курей, 6,5 тис. голів ВРХ, із них майже 2,5 тис. голів основного стада. До слова, 11 червня компанія відсвяткувала 25 років з часу свого заснування.

13

Спікер Іван Адамович пригадав, яким був агросектор у 90-х роках та як відбувався перехід від колективної власності до приватної. «Наша компанія знаходиться на шляху постійного розвитку. Сучасні реалії вимагають від нас бути мобільними, швидкими та стійкими проти щоденних змін, – ділиться враженнями господар агрохолдингу й продовжує: – Попри складні часи, підприємство вкладає кошти в розвиток, створює нові робочі місця та, відповідно, збільшує надходження до місцевих бюджетів, які у свою чергу спрямовуються на підтримку ЗСУ. «Агропродсервіс» – це компанія з повним сільськогосподарським виробничим циклом, яка працює за принципом «від лану до столу» та займається вирощуванням і виробництвом сільськогосподарської продукції, переробкою мʼяса, виготовленням готової продукції та її реалізацією у магазинах…». А ще цими спекотними днями в компанії триває підготовка до традиційних Дня поля та Форуму аграрних інновацій «Нове ЗЕрнятко». Для відвідувачів готують до огляду демо ділянки та насіннєві посіви, виставку новинок сільськогосподарської техніки та демонстрацію її в роботі, наочне інформування про товари та послуги, які сприяють розвитку агробізнесу, тематичні конференції та панельні дискусії.

234567

У ході візиту здобувачі освіти та викладачі відвідали насіннєвий та комбікормовий заводи підприємства. Велику зацікавленість відвідувачів викликав завод із переробки сої. Студентам також показали спеціалізовані насіннєві та комбікормові лабораторії, ознайомили  із роботою елеватора, складських приміщень, тваринницьких комплексів та машинно-тракторним парком підприємства. Особливу увагу було приділено технологічному процесу виробництва – від приймання сировини на переробку до відвантаження готової продукції з підприємства. Зазначено, що органічна продукція починається із сировини, тому на підприємстві здійснюється ретельний контроль за якістю як вхідної, так і вихідної продукції.

8

Наступна локація була в актовій залі центрального офісу компанії, де у формі конструктивного діалогу допитливі студенти отримали вичерпні відповіді від засновника компанії. У своїй розповіді Іван ЧАЙКІВСЬКИЙ згадав про свої чудові студентські роки, про значущість відповідального ставлення до освітнього процесу, про знання з фахових дисциплін, які знадобилися йому в майбутній професійній діяльності. Також визначив риси, які стали визначальними у досягненні мети, щоб стати справжнім управлінцем у компанії, а разом з тим ознайомив студентів із провідними напрямами роботи підприємства та особливостями співпраці із закордонними партнерами. Студенти ставили багато запитань та отримували детальні відповіді з практичного досвіду, що дозволило їм підтвердити істину: «Наше майбутнє залежить лише від нас самих, від нашої цілеспрямованості та наполегливості!». Директорка фахового коледжу Світлана ПИЛИПИШИН подякувала Івану Адамовичу за сім років тісної співпраці та партнерської дружби, за мудрі поради та підтримку як члена наглядової ради Бережанського фахового коледжу, допомогу при акредитації освітньо-професійних та освітньої програм.

9101112

Далі студенти поринули у центральну частину села Настасів, відвідавши Музей історії. Саме з ініціативи Івана Чайківського у старому напівзруйнованому приміщенні був проведений зовнішній та внутрішній ремонти, щоб зберегти минуле та залишити його в пам’яті наступних поколінь. Студенти мали змогу побачити відновлений дах багаторічної будівлі, в якому представлені унікальні експозиції про історичне минуле та сьогодення села Настасів. Як виявилося, це було цікавим та пізнавальним не лише для здобувачів освіти, але й для викладачів.

1516

Подальша дорога привела нас у Тернопільський м’ясокомбінат – підприємство з багатими виробничими традиціями, одне з провідних виробників ковбасної і м’ясної продукції з якісної сировини на ринку України. Завдяки багаторічному досвіду і довірі споживачів Тернопільський м’ясокомбінат розвивається з кожним днем. Під час відвідин здобувачі освіти побачили цехи, де виготовляють ковбасні вироби, цех консервації, сировинне відділення, машино-технологічне, термічне відділення, фасувально-пакувальне та склад готової продукції. Під час екскурсії студенти з цікавістю спостерігали за злагодженою роботою колективу підприємства, який працює для задоволення потреб споживачів якісною та безпечною продукцією. Екологічність і безпеку сировини підтверджено сертифікатами, висновками державної експертизи. Підприємство постійно оновлює асортимент своєї продукції з урахуванням потреб споживачів, працює над новими рецептурами та дизайном упакування продукції. Також після екскурсії студенти мали змогу поставити запитання не лише технологічного характеру, а й управлінського та фінансово-економічного.

14

Під час зустрічі директор м’ясокомбінату Рустам ЕРГЕШОВ запропонував студентам пройти практику на підприємстві. Він продемонстрував реальні виробничі кейси, описав типові завдання та проблеми, з якими зустрічаються фахівці. Окрему увагу було приділено переліку знань та навичок, необхідних майбутнім фахівцям. Студенти активно долучилися до діалогу, поставивши спікеру запитання щодо особливостей проходження практики. Така двостороння комунікація вкрай важлива для підготовки висококваліфікованих і конкурентоспроможних кадрів відповідно до вимог роботодавців. Співпраця з такими провідними компаніями дозволяє наповнити освітній процес актуальним практичним змістом, підвищуючи затребуваність випускників на ринку праці. Фаховий коледж системно працює над зміцненням партнерських зв'язків з роботодавцями задля підготовки нового покоління висококласних фахівців.

Наш день завершився смачним обідом в їдальні компанії, приготовленим умілим кухарем виключно з продуктів, вирощених на полях та фермах агрохолдингу. Це принцип компанії! А вже вдома кожен учасник екскурсії отримав подарунок від компанії «Агропродсервіс» з ювілейною продукцією та логотипами підприємства.

Літній спекотний день виявився особливим, адже подарував море приємних вражень, які запам’ятаються назавжди!

17

Світлана Пилипишин,
директорка фахового коледжу;
Світлана Куца,
голова циклової комісії гуманітарних дисциплін

 

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

© 2024 БФК НУБіП України.
 
 

Навігація