Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

  вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Виховна година «Сила нескорених»

Виховна година «Сила нескорених»

1 жовтня ми відзначаємо День Захисників та Захисниць України. Це свято відзначається на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві. З цією метою у групі ЕкП-11 було проведено виховну годину - «Сила нескорених».

1

Захід розпочався з подяки українським захисникам та хвилини мовчання за тими, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність.

2

В ході заняття здобувачі освіти здійснили історичний екскурс у минуле та дізналися про виникнення українських збройних формувань, змогли простежити тяглість нашої історії, прослідкувати зв'язок поколінь і спадкоємність військових традицій. Студенти звернули увагу, що дату 1 жовтня обрано не випадково. Адже саме свято Покрови Пресвятої Богородиці було найбільш шанованим у козацькій державі. На це церковне свято припало також створення української повстанської армії, боротьба якої за незалежність, є безперечно, однією з найбільш героїчних сторінок нашої історії. Сучасні Герої України - воїни ЗСУ є спадкоємцями славного лицарства – козаків, січовиків, упівців.

В ході проведення заходу здобувачі освіти отримали можливість стати безпосередніми борцями за незалежність України. Для цього їм було запропоновано зіграти в інтелектуально-розважальну патріотичну гру «Криївка», розроблену ВГО «Молодий народний рух». Присутні занурилися в атмосферу українського підпілля 1940-50-х рр.., відчули повстанський колорит та звичаї. Студенти із захопленням приміряли на себе роль українських повстанців, голови СБ УПА, агентів та командира НКВС. В ході гри здобувачі освіти змогли перевірити свою інтуїцію, ораторське мистецтво, вчилися бути стриманими, пильними, лаконічними та завжди триматися в бойовій готовності. Особливий захват викликало те, що перемогу у грі здобула повстанська армія, зумівши виявити та знешкодити зрадників.

Проходять століття, а головний ворог наш не змінюється. Сьогодні справжніми героями є воїни ЗСУ, які спільні з усіма попередніми поколіннями українських воїнів. Тож віримо у наших бійців, підтримуймо їх, ідемо до перемоги. Слава Україні! Героям Слава!

Галина Линник,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін

 

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

© 2024 БФК НУБіП України.
 
 

Навігація