Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

  вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Коли осінь дарує своє останнє тепло…

Коли осінь дарує своє останнє тепло…

Тихо осінь ходить гаєм.
Ліс довкола аж горить.
Ясен листя осипає,
Дуб нахмурений стоїть.
І берізка над потоком
Стала наче молода.
Вітер, мовби ненароком,
Їй косиці розпліта…

Сьогодні, 16 жовтня, відбулось комбіноване виїзне заняття у групі Сп-31 із навчальних дисциплін «Декоративна дендрологія» на тему «Асортимент деревних рослин рідного краю», та - «Рекреаційне лісівництво», на тему «Рекреаційні зони Бережанщини».

Бережанський дендропарк – парк місцевого значення в Україні,  розташований у с. Рай, Бережанської ОТГ. З 1996 року дендропарку надано статус «парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення, площею  20 га. Нині в парку нараховується 56 видів, форм дерев і кущів. Увагу заслуговують групові посадки вікових дерев: модрини європейської, сосен Веймутової та чорної, бука лісового форми пурпурнолистої, дуба звичайного гіркокашиана звичайного, клена гостролистого, липи широколостої.

45

Гордістю парку є його старожил — 850-річний дуб Богдана Хмельницького, який уже відмирає, дуб "Богатир" (який пережив уже свій 400-літній ювілей), 300-літня сосна Веймутова.

У старому парку було ви саджено дерева катальпи чудової, тюльпанового дерева, туї західної форми пірамідальної (плодоносять), різноманітних квітучих декоративних кущів. У парку зростають зразки екзотичної для наших земель флори. Дуже багатою була колекція деревно-чагарникової рослинності з різних країн світу. Цікава колекція хвойних: сосна звичайна, Веймутова, чорна, кедр сибірський смереки бальзамічна і каліфорнійська, модрина європейська, шість видів тополь, п'ять видів кленів, бук пірамідальний та європейський ясен плакучої форми, дуб черешковий. Всього було висаджено за часів Потоцьких (XIX ст.) близько 70 видів дерев та кущів.

891011

Знаний у Бережанах краєзнавець Микола Проців провів цікаву екскурсію, та розповів чимало цікавих фактів про Раївський парк.

236

Острівець облагородженої природи, що розкинувся серед горбистої місцевості з кришталево чистими джерелами. Особливо манить каскад з трьох ставків із смарагдовою дзеркальною водою в самому серці парку. Важливою архітектурно - мистецькою спорудою мальовничого природнього ландшафту в с. Рай є палац Потоцьких, який досі приховує багато таємниць. Сьогодні Раївський парк - улюблене місце відпочинку місцевих жителів. який не змогли сьогодні оминути й ми. Тут відпочиваєш душею.

Вкотре переконані, що виїзні заняття це невід’ємна частина навчального процесу, під час яких, здобувачі освіти проявляють неабияку цікавість та захоплення. Одразу відчувається тісна взаємодія між викладачем і студентом, прослідковується зворотній зв'язок чого не завжди  вдається  досягнути у стінах навчальних аудиторій.

Щиро дякуємо Миколі Павловичу за цікаву екскурсію, без якої наше практичне заняття не було б таким цікавим.
Сподіваємось, що осінь буде щедра на тепло і це буде ще не останнє осіннє заняття цього року.
УЛЯНА ДИНЯ,  ІГОР БУНЯК
викладачІ циклової комісії
інженерних та аграрних дисциплін

 

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

© 2024 БФК НУБіП України.
 
 

Навігація