Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

  вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Всесвітній день продовольчої безпеки!  Продовольча безпека: основи для кожного!
Featured

Всесвітній день продовольчої безпеки! Продовольча безпека: основи для кожного!

7 червня відзначають Всесвітній день продовольчої безпеки. ООН проголосила його у 2018 році, щоб привернути увагу до проблем здорового харчування та якості продуктів. Напередодні, 4 червня, у рамках відзначення цього дня викладачка циклової комісії спеціальних економічних дисциплін Уляна БУРДАШ провела в групах ОФ-11, ЕкП-11 та Сп-11 виховний захід «Продовольча безпека: основи для кожного!» з метою привернення уваги до важливості вибору якісної та безпечної їжі та ролі кожного у забезпеченні продовольчої безпеки на індивідуальному та колективному рівнях.

Продовольча безпека є однією з фундаментальних основ стабільного розвитку будь-якої держави та суспільства, бо всі люди мають мати фізичний та економічний доступ до достатньої кількості безпечної та поживної їжі для задоволення своїх дієтичних потреб і харчових уподобань для активного та здорового життя. Ця концепція охоплює значно більше, ніж просто наявність продуктів харчування, включаючи їхню доступність, якість, безпечність та стабільність постачання.

F1F2

F3F4

Захід пройшов у форматі інтерактивного семінару-дискусії, що дозволило студентам не лише отримати інформацію, а й активно долучитися до обговорення питань:

  • Що таке продовольча безпека і чому вона важлива? Продовольчий суверенітет. Було наголошено на глобальному значенні продовольчої безпеки для сталого розвитку, соціальної стабільності та національної безпеки України.
  • Які ризик та загрози для безпеки харчових продуктів? Обговорювали загрози забруднення, хімічні домішки, алергени, генетично модифіковані організми та фальсифікацію продуктів.
  • Який "Мій внесок у продовольчу безпеку"?

FV

Здобувачі освіти ділилися своїми особистими знаннями та досвідом. Обговорювали питання особистої відповідальності за безпеку їжі: від вибору магазину до утилізації відходів.

Як підсумок, студенти продемонстрували інтерес до теми, активно висловлювали свої думки. Отримані знання допоможуть їм свідомо підходити до вибору та споживання харчових продуктів та стати амбасадорами продовольчої безпеки у своїх родинах та громадах.

Уляна БУРДАШ,  викладачка циклової комісії
спеціальних економічних дисциплін

 

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

© 2025 БФК НУБіП України.
 
 

Навігація