Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Приваблива перспектива: гостьові лекції як засіб взаємозв'язку між фаховим коледжом та індустрією

Приваблива перспектива: гостьові лекції як засіб взаємозв'язку між фаховим коледжом та індустрією

Співпраця закладів освіти з роботодавцями, або стейкголдерами, як зараз прийнято говорити, стає все більш тісною. Новітнім трендом, який доповнює  сучасну систему викладання у вищій школі стали «гостьові лекції» від фахівців, що працюють у відповідній галузі.

Такі лекції для студентів від працівників відомих фірм та підприємств можуть бути дуже корисними з декількох причин:

Практичний досвід: Працівники відомих фірм можуть поділитися своїм практичним досвідом та відкрити студентам унікальний погляд на реальні аспекти роботи в конкретній галузі.

Зв'язок з індустрією: Лекції від працівників відомих фірм можуть допомогти студентам зрозуміти вимоги та очікування від роботодавців у конкретній галузі. Це також може допомогти студентам вибудувати контакти з потенційними роботодавцями.

Мотивація: Передача знань та досвіду від успішних професіоналів може мотивувати студентів до досягнення власних цілей та розвитку в обраній галузі.

Підвищення кваліфікації: Лекції можуть надати студентам нові знання, вміння та інсайти, які допоможуть їм стати більш конкурентоспроможними на ринку праці.

13

У рамках проведення заходів тижня циклової комісії фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій для старших груп спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» відбулась гостьова лекція з дисципліни «Інженерія програмного забезпечення» на тему «Гнучкі технології програмування у використанні сучасних ІТ-фірм». Провів лекцію Олег ДУМАНСЬКИЙ, «Head of Busines Development and Strategy», компанії Quintagrout.

Quintagroup - це компанія з розробки програмного забезпечення та консалтингу, яка спеціалізується на веб-розробці, відкритих системах та веб-додатках. Вони відомі своїми послугами з розробки на основі відкритих технологій, таких як Plone, Python, Django, інші. Компанія також надає послуги консалтингу, навчання та підтримки з відкритим кодом. Заснована в 2003 році, Quintagroup має широкий діапазон клієнтів у різних галузях, включаючи урядові установи, неприбуткові організації, комерційні підприємства тощо. (https://quintagroup.com/about-us).

2

Загалом, лекція була дуже цікавою. Студенти отримали багато цінної та корисної інформації. Спікер чітко і послідовно вказав на ті вміння і навички, які потрібно розвивати в собі, щоб стати ефективним в сучасному ІТ-бізнесі. Такого роду заняття є важливим доповненням до академічної освіти студентів, допомагаючи їм зрозуміти реальність та вимоги їх обраної професійної сфери.

Сергій ШТОГРИН,
викладач спеціальних компютерних дисциплін.

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація