Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Виїзне заняття для студентів у Тернопільському благодійному фонді «Карітас»: досвід та нові знання

Виїзне заняття для студентів у Тернопільському благодійному фонді «Карітас»: досвід та нові знання

Соціальний працівник – це не просто професія, це покликання допомагати людям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях.

У часи соціальних криз, зростання рівня безробіття, економічної нестабільності, а також під час війни , саме соціальні працівники першими приходять на допомогу тим, хто найбільше потребує підтримки. Вони стають невидимими героями нашого часу, які щодня роблять вагомий внесок у розвиток суспільства.

У рамках вивчення спеціальності «Соціальна робота» студенти першого та другого курсів разом із викладачами відвідали Тернопільський благодійний фонд «Карітас». Метою візиту було ознайомлення з роботою організації, яка займається наданням допомоги людям у складних життєвих обставинах, а також поглиблення знань про практичні аспекти соціальної роботи.

23

БФ «Карітас» є однією з провідних благодійних організацій в Україні, яка надає підтримку соціально незахищеним категоріям населення. Це, зокрема, багатодітні родини, діти-сироти, люди похилого віку, біженці та внутрішньо переміщені особи. Важливим напрямком діяльності є соціальна підтримка вразливих груп, робота з жертвами насильства та людьми, які постраждали від війни.

Фахівець по роботі з волонтерами Тернопільського благодійного фонду «Карітас» Наталія ПРОЦИК ознайомила студентів із різними напрямками діяльності організації, розповіла  про програми соціальної допомоги та процес надання гуманітарної підтримки.

6

Практичний психолог Наталя БОЙКО поділилась досвідом роботи психолога із різними категоріями населення та провела психологічний тренінг із самодопомоги у стресових ситуаціях. Під час екскурсії до Тернопільського «Карітас» студенти мали змогу відвідати та ознайомитись із роботою соціальної їдальні.

5

Особливо зворушливим моментом візиту стало благословення, яке студенти отримали від священника, о. Андрія . Він підкреслив важливість їхньої місії як майбутніх соціальних працівників, побажав їм мудрості, терпіння та душевної стійкості у служінні людям.

7

Підписання договору про співпрацю між навчальним закладом і Тернопільським «Карітас», за сприяння керівника о. Романа ЗАГОРОДНЬОГО, стало важливою подією для студентів, які навчаються за спеціальністю «Соціальна робота». Цей крок відкриває нові можливості для навчання, розвитку та здобуття практичного досвіду, необхідного для подальшої професійної діяльності.

4

Здобувачі освіти відзначили важливість таких візитів для майбутніх соціальних працівників, а також висловили вдячність працівникам «Карітас».

 

Куратори академічних груп ЕоСр-11 та Ср-21
Людмила КУЛІБАБА
Василь ЛЕЩУК

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація