Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Круглий стіл «Соціальна справедливість, рівність, солідарність» в рамках дисципліни Громадянська освіта пройшов в БФ «Карітас Бережани»

Круглий стіл «Соціальна справедливість, рівність, солідарність» в рамках дисципліни Громадянська освіта пройшов в БФ «Карітас Бережани»

26 жовтня в межах проведення тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін викладачі Анна Юдіна та Василь Лещук провели для студентів спеціальності "Соціальна робота" круглий стіл із залученням спеціалістів БФ «Карітас Бережани». Хочу зазначити, що Всесвітній день соціальної справедливості прийнятий на 62-сесії Генеральної Асамблеї ООН в 2009 році. 80 держав виступили співавторами документа, в якому підкреслюється, що соціальний розвиток і соціальна справедливість – необхідні умови підтримки миру і безпеки як всередині кожної окремої країни, так і у взаємовідносинах між ними.

Справедливість – невід’ємне право людини. Сприйняття і оцінка справедливості у суспільній думці має абстрактний характер. Люди суб’єктивно визначають поняття соціальної справедливості, але для більшості - це рівність соціальних прав, законність для всіх, захист прав громадян, чесність, соціальні блага відповідно до заслуг у праці, оцінка людини за її особистими якостями. Доленосне завдання незалежної України – боротьба за соціальну справедливість. Відзначення Дня соціальної справедливості приверне увагу суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до вирішення питань соціального захисту, подолання бідності, забезпечення повної зайнятості населення, гідної праці, гендерної рівності, соціального добробуту.

Також взяли участь в круглому столі «Соціальна справедливість, рівність, солідарність» соціальні працівники БФ «Карітас Бережани», які розповіли про напрямки роботи Благодійного фонду, головне завдання діяльності якого -  забезпечення громадян соціальною підтримкою. Соціальна стабільність кожної країни залежить від того, чи є в людей соціальний захист. Юним спеціалістам  розповіли, які фахівці працюють в соціальній сфері, як звернутися за допомогою. Юнаки та дівчати ставили питання та отримували кваліфіковані відповіді. Цей захід стане у нагоді присутнім для орієнтування в сучасному світі потреб суспільства.

2345678
1213141615

Степан Жеребецький,
Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація