Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Якщо професія стає способом життя, то ремесло перетворюється  у мистецтво

Якщо професія стає способом життя, то ремесло перетворюється у мистецтво

 

Профорієнтаційна робота є дуже важлива, оскільки допомагає молодим людям зробити обдуманий вибір стосовно майбутньої професії.  Вона дозволяє учням краще зрозуміти свої  сильні сторони, інтереси та можливості у сфері кар’єрного розвитку. Через профорієнтаційну роботу майбутні абітурієнти можуть отримати інформацію про різноманітність професій, вивчити вимоги та переваги, а також отримати консультацію  кваліфікованих фахівців. Це допомагає уникнути непослідовних виборів у майбутньому та сприяє успішному вступу до професійного життя. Також важливим кроком є ознайомлення із закладами освіти, а також із спеціальностями, на які у них навчають.

56

Так, 18-19 січня, викладачі циклової комісії інженерних та аграрних дисциплін (І.Є.Гороть, О.В.Нестеренко, М.С.Синовець, М.С.Леськів, У.Я.Диня), за участі студентів групи Аі -11 провели зустріч профорієнтаційного характеру із випускниками Вербівської гімназії Нараївської ОТГ, а також – Мужилівської ЗОШ І-ІІ ст. Підгаєцької  міської ради Тернопільської області. 

18 січня у стінах Вербівської гімназії нас радо зустріла директорка – Чернецька Ольга Федорівна. У школі панувала дуже радісна атмосфера, адже колектив школи завжди радіє гостям. Наші студенти Юрій Гоцик, Дмитро Столяр та Олександр Яворський провели міні екскурсію школою, та згадали веселі моменти із шкільного життя. Все ж довелось потурбувати нам і вчительку української мови, адже потрапили ми саме на її урок, проте Юлія Петрівна Питель виділила нам декілька хвилин , адже розуміє, що це теж дуже важливо для учнів. Не залишилась осторонь і класна керівничка Марія Володимирівна Іващук, залишила усі свої важливі справи, і приєдналась до нашої розмови. Саме вона, щодня не лише навчає, але й дає уроки життя, підказує, пояснює, налаштовує і допомагає у виборі життєвого шляху.

1

23

Натхненні попередньою  поїздкою, ми вирішили відвідати Мужилівську ЗОШ І-ІІ ст. Підгаєцької  міської ради Тернопільської області.  І тут нам не довелось шукати студентів, адже вони тут як тут, тільки но куратор Михайло Степанович Синовець зателефонував їм, як Олег Красновський, Тарас Мохун і Віталій Чубатий вже чекали на нас на території  рідної школи. Як приємно , що 5 із 6 випускників, у 2023 році стали нашими студентами. Це говорить лише про те, що наш заклад освіти є дуже популярним у цій місцевості. Директорка школи -Криворучка Людмила Костянтинівна вже чекала на нас. У школі дуже тепло не тільки фізично але й духовно. Просторий коридор, багато живих вазонів, красиве оформлення , шум та гамір – тут справді вирує життя і на мить забуваються усі труднощі сьогодення. А ще нас вразило те, що старшокласники не витрачають час намарно і у вільну хвилинку грають у теніс. Класна керівничка – Леся Михайлівна Крушельницька познайомила нас із своїми дев’ятикласниками. Як виявилось учні знають дуже багато про Бережанський фаховий коледж, а ми лише надали їм нову інформацію. Дуже приємно було познайомитись із мамою нашого випускника, заучкою  школи  - Тетяною Василівною Куйбідою. Її старший син  Артем – навчаючись у нашому коледжі  отримував президентську стипендію, а цього року молодший син-  Макар, також обрав наш заклад, а саме спеціальність комп’ютерна інженерія. Раді, що і батьки,  і студенти з такою радістю і любов’ю розповідають про наш заклад освіти. А ми в свою чергу дякували усьому педагогічному колективу за таких чудових абітурієнтів.

Можна дуже багато і довго розповідати про наш навчальний заклад, але коли цю розмову починають наші студенти, а в минулому випускники цих шкіл, для декого друзі чи просто односельчани, то ця бесіда переходить у невимушену, теплу, приємну розмову, а нам , викладачам, залишається дуже мало – лише розповісти про умови вступу, та спеціальності на яких у нас можна навчатись. Директори шкіл та педагогічний колектив  з великою любов’ю згадали своїх учнів, яких їм дуже не вистарчає і раділи немов би за рідних дітей коли чули похвалу від нас. Згадали і діти своїх рідних та знайомих які навчались у нас, були призерами олімпіад, конкурсів, змагань. Профорієнтація такого характеру є дуже невимушеною, ненавязливою, але дуже переконливою і дієвою. Однолітки значно краще розуміють один одного, їм дуже легко донести інформацію і зазвичай вона є дуже правдивою. Ми побачили ту іскру в очах молодих людей, дехто з них вже давно для себе вирішив стати студентом нашого фахового коледжу, а ще декілька -   неабияк зацікавилися  умовами вступу у наш навчальний заклад. Для цього їм роздали буклети, а також пам’ятні календарі, де міститься інформація та посилання на сайт навчального закладу.

Щиро дякуємо нашим захисникам за спокійні дні, без тривог, педагогам за їхній професіоналізм, за любов до дітей, за бажання працювати і сіяти зернину істини та правди у серця молодих людей. Студентам, що під час канікул знайшли вільну хвилинку, щоб зустрітись з нами, школярами та вчителями. Нехай у цей зимовий, світлий час, час спокою та роздумів, Ви зможете зібратись із думками і обрати спеціальність, стати здобувачами освіти Бережанського фахового коледжу.

Уляна Диня,
викладачка циклової комісії інженерних
та аграрних дисциплін
 

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація