Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

  вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Їх кликав біль за долю України

Їх кликав біль за долю України

9 жовтня, в межах тижня циклової комісії спеціальних економічних дисциплін, в читальній залі бібліотеки відбулась виховна година «Їх кликав біль за долю України», метою якої було ознайомити здобувачів освіти з історичними подіями державотворення, відродження української нації, яскравими особистостями борців за волю України. Ідея, підготовка, організація виховного заходу належить викладачкам Ірині ТЕРНОВІЙ, Маріанні МИХАЙЛИШИН, завідувачці бібліотекою Ользі МИХАЙЛИШИН за активної участі здобувачів освіти груп ЕкП-21, О-31, ФП-31, Ек-31 та К-31.

F1

Із вступним словом та короткою історичною довідкою про події 1942 року та  національно-визвольний рух цього часу виступила Ольга МИХАЙЛИШИН, підкресливши що нашим обов`язком є пізнати і передати нащадкам сторінки тієї епохи, що називається історією УПА.

Ведучі заходу  Таня КАЧУРОВСЬКА та Вікторія МИСЬКІВ, перегорнувши сторінки історії, наблизили нас до подій, що дають сьогодні підстави називати УПА унікальним явищем в історії воїнства. Історія УПА – це історія боротьби, яка свідчить про те, що український народ не погоджується та ніколи не погодиться з поневоленням.

Повстанську армію знищили, але не могли знищити ідею української державності, яку воїни плекали протягом усього життя та передали її наступним поколінням.

Нині, як і 82 роки тому, Україна знову у вогні, знову бореться за свободу, за незалежність, тисячі героїв – воїнів ЗСУ  виборюють наше право бути українцями, подібно, як це в минулому столітті робити упівці.

FV1

Поетичне слово, просякнуте патріотизмом і жагою свободи для рідної держави, водночас зворушливе та сумовите до присутніх у залі донесли Ольга БАБІЙ, Олена КОГУТ, Олеся КУЗИК, Ольга ХАРИШИН.

FV2

Вероніка МРУЧОК, Андрій КУШКО, Софія ПАЧВАВалерія КРУПИНА, Вікторія ЯРЕМЧУК та Олександра ПОПОВИЧ поезією-реквієм закликали сучасників пам’ятати всіх полеглих героїв: відомих і невідомих. всіх хто загинув в тюремних застінках та сибірських таборах, всіх хто загинув боронячи нас сьогодні та запалили свічки пам’яті.

Присутні на заході віддали шану загиблим борцям за незалежність України хвилиною мовчання.

Студенти переглянули документальні відеокадри та відеозаписи повстанських пісень. Незважаючи на всю трагічність рядків, у кожному кадрі проривається оптимістична думка про те, що перемога буде за народом, бо він – невмирущий.

F2

На завершення заходу Ірина ТЕРНОВА  підкреслила, що достойними нащадками Української повстанської армії є сьогоднішня молодь, яка вже має право називатися захисниками Вітчизни, бо є активними волонтерами, донатять,  допомагають і підтримує ЗСУ. Закликала бути міцними вірою у нашу Перемогу, бути надійним тилом для Захисників і берегти пам‘ять про Героїв усіх поколінь.

У бібліотеці експонується художньо-документальна виставка «Зродились ми великої години», що висвітлює одну з найскладніших і найсуперечливіших сторінок минулого нашої країни.

Тетяна МАЛОПІНСЬКА,
бібліотекарка читальної зали

 

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

© 2024 БФК НУБіП України.
 
 

Навігація