1 грудня для студентів групи Е-11 та К-11 був проведений тематичний виховний захід, присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Метою зустрічі було підвищення рівня обізнаності студентів про ВІЛ/СНІД, руйнування поширених міфів та формування відповідального ставлення до власного здоров’я.
Під час заходу викладач природничих дисциплін Марія БУДЗЯК ознайомила студентів із основною інформацією про ВІЛ-інфекцію: що таке ВІЛ і чим він відрізняється від СНІДу, яким шляхом вірус потрапляє в організм, як він впливає на клітини імунної системи та чому своєчасне лікування має таке велике значення.

Після теоретичної частини студенти працювали в групах: кожна команда отримала завдання - проаналізувати певний аспект теми, підготувати невеликі висновки та представити їх студентам інших груп. У кінці була міні-вікторина «Правда чи міф», де учасники розвінчували найпоширеніші помилки щодо ВІЛ/СНІДу. Такий формат допоміг краще усвідомити важливість достовірної інформації та критичного мислення у питаннях, що стосуються здоров’я.
Проведений захід став важливим кроком у формуванні відповідального ставлення молоді до збереження власного здоров’я та боротьби зі стереотипами, пов’язаними з ВІЛ/СНІДом.