Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Конференція «Іван ПУЛЮЙ – життя в ім'я науки та України» (до 180-річчя  від дня народження)
Featured

Конференція «Іван ПУЛЮЙ – життя в ім'я науки та України» (до 180-річчя від дня народження)

Кожна держава пишається людьми, що, як кажуть, поціловані Богом. Їхнє призначення – творити більше, тож вони завжди йдуть на кілька кроків уперед, випереджаючи не одне покоління. Це-інженери, винахідники, імунологи, генії танцю та музики, унікальні педагоги і талановиті письменники, поети, художники… Особистості з непростими, жертовними долями. Такі люди підіймають свою націю на вищу сходинку розвитку і мають вплив на світові технології, культуру, мистецтво. Ми їх називаємо «кодом нації», бо їхня діяльність генетично спаяна з народом, з яким вони живуть і діють.

Україна має свій потужний генетичний код. Раніше несправедливо розкрадений, розсіяний по чужих землях і територіях. Але він наш! Ми його потроху повертаємо. Щоб відчувати, що в наших жилах нуртує українська кров – сильна, палка, життєдайна і пишатися тими, хто став світочами України.

4

Як не прикро, але в Україні ім'я Пулюя донедавна багатьом було невідоме. Тільки із здобуттям незалежності про нього заговорили, його наукові здобутки стають надбанням нації.

3

З нагоди 180-річчя від  дня народження Івана Пулюя 5 листопада відбулася конференція «Іван ПУЛЮЙ – життя в ім'я науки та України», у якій взяли участь здобувачі освіти групи Е-11.

2

Конференція була надзвичайно цікавою для усіх учасників, а слова Івана Пулюя, сказані в одній із його праць:  «За котрим народом висша культура і освіта, за тим і побіда» звучать сьогодні як ніколи актуально.

Ольга ЯКИМОВИЧ,
 Людмила БІЛАН,
 викладачі циклової комісії
фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

(03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua