Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Візерунки  перемоги

Візерунки перемоги

Щороку у третій четвер травня ми відзначаємо  яскраве та самобутнє свято - День вишиванки. Це свято не має державного чи релігійного статусу, не передбачає вихідного, але, попри те, урочисте для кожного свідомого громадянина. Адже вишиванка, яка завжди була способом популяризації української культури і традицій, після російського вторгнення стала символом нашої незламності та свободи.

Цьогорічне свято проходить під гаслом «Вишиваємо Перемогу».

З болем у душі за Україну, за наших захисників, водночас дякуючи ЗСУ, знаходимо можливість, навіть в ці часи, долучитися до  заходів присвячених  Дню вишиванки. Тому  сьогодні чимало наших колег та студентів дістали з шафи вишиту сорочку, і прийшли у ній у навчальний заклад.

15

16 травня в читальному залі бібліотеки з нагоди Дня Вишиванки відбулась патріотична година, підготовлена працівниками бібліотеки та викладачкою спеціальних економічних дисциплін Уляною БУРДАШ, з  участю здобувачів освіти групи ЕкП-11 та викладачки української мови та літератури Ганни П’ЄНТАК. На захід запрошені студенти групи К-11.

3

Завідувачка бібліотеки Ольга МИХАЙЛИШИН ознайомила присутніх з історією виникнення свята, наголосивши, що саме студентство стало ініціатором відзначення цього колоритного свята.

4

Ведучі Христина ПРОСКУРНИК та Христина БАЗИЛЕВИЧ перегорнули сторінки історії самої вишиванки – від давнини і до сьогодні, коли вишиванка набула для українців особливого значення, ідентифікує нас як націю, є невід’ємним атрибутом нашої державності, закодовує в собі силу, мужність і нескореність українського народу.

5

Ганна П’ЄНТАК  легендою про вишиванку,  зворушила душу кожного у залі, жоден із присутніх не залишився байдужим.

6789101112

Поетичне слово про вишиванку, як  національний оберіг українців, символ  духовного багатства вільних, незламних людей, присутнім на заході подарували: Таня  КАЧУРОВСЬКА, Вероніка МРУЧОК, Валерія КРУПИНА, Вікторія ЯРЕМЧУК, Софія ПАЧВА, Таня БУРБАН та Софія МЕЛИМУКА.

Музичні ілюстрації стали гармонійним та затишним доповненням тематичної презентації.

2

Уляна БУРДАШ на завершення заходу підкреслила, що наша вишиванка – це модно, надзвичайно гарно і патріотично. Одягнувши вишиванку, ми підкреслюємо свою повагу до національного атрибуту нашої країни. Але не це головне. Головне, щоб одягаючи її, ми завжди пам’ятали про ті цінності, які символізує вишита сорочка, про наші віковічні традиції, про наше минуле й теперішнє. А молоде покоління продовжить цінувати вишиванку і в майбутньому навчить плекати любов до неї своїх дітей.

14

Нехай українська вишиванка об’єднує нас не лише у цей день, а завжди спонукає до єдності та суспільної злагоди задля Перемоги, миру, достатку та добробуту у нашому спільному домі, що зветься Україною.

Тетяна МАЛОПІНСЬКА,
бібліотекарка читального залу

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація