Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

  вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Об’єктове навчання і тренування з питань цивільного захисту

Об’єктове навчання і тренування з питань цивільного захисту

 Від іскри пожежа народжується

19 вересня 2024 року з метою практичного тренування студентів і працівників коледжу, у відповідності до вимог розділу VII «Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України» затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 15.08.2016 р. №974, наказами ректора НУБІП України «Про практичні тренування працівників та студентів закладів і установ у разі виникнення пожежі» від 28.07.2021 р. №807 та наказу «Про посилення протипожежної безпеки на об’єктах НУБІП України» від 28.07.2021 р. проведено спеціальне об`єктове тренування з питань цивільного захисту та пожежної безпеки.

 1 1

 

Об’єктове тренування з питань цивільного захисту – форма практичної підготовки працівників і здобувачів освіти, зокрема керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту. В ході підготовки тренування визначаються підходи до організації та проведення практичного навчання з питань дій у випадку загроз та виникнення надзвичайних ситуацій, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту учасників навчально-виховного процесу, а саме:

- практичне опрацювання Порядку дій у разі виникнення пожежі на об’єктах та територіях, визначених розділом VII «Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України»;

- практичне тренування працівників у випадку виникнення пожежі відповідно до методичних рекомендацій щодо «Організації та проведення протипожежних тренувань на об’єктах НУБіП України».

В тренуваннях взяли участь: провідний фахівець відділу цивільного захисту Тернопільського районного управління ДСНС Володимир ДРАБИК, провідний інспектор ВЗНС Тернопільського РУ ГУ ДСНС України у Тернопільській області Андрій КУЗІВ, завідувач навчально-консультаційним пунктом м.Бережани ЦЗ та БЖД в Тернопільській області Григорій ЛЕХНЯК, заступник директора з адміністративно-господарської роботи Петро ЖОВНИЧ, провідний фахівець з цивільного захисту коледжу Володимир ГАХОВСЬКИЙ.

2

При проведенні тренувань, в першу чергу опрацьовувались злагодженість в роботі керівного складу, працівників закладу і здобувачів освіти і їх евакуація при виникненні пожежі, алгоритм дій під час сигналу «Увага Всім!» «Повітряна тривога» із застосуванням системи сповіщення пожежі у денний та нічний час.

3 1

3 2

4

56

7

89 2

9 1

10 1

1112

13 2

1415

17

Організатори заходу переконалися, що саме завдяки таким практичним тренуванням у колективу формуються стійкі навички, необхідні для прийняття швидких і чітких рішень у випадку виникнення небезпеки.

10 2

Петро ЖОВНИЧ,
викладач спеціальних електротехнічних дисциплін

 

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

© 2024 БФК НУБіП України.
 
 

Навігація