Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

  вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Виїзне заняття на ТОВ Бережанський цегельний завод «Керамік» з дисципліни «Автоматизація технологічних процесів і САК»

Виїзне заняття на ТОВ Бережанський цегельний завод «Керамік» з дисципліни «Автоматизація технологічних процесів і САК»

«Автоматизація технологічних процесів це -  використання енергії неживої природи в технологічних процесах або їх складових частинах для їх виконання і керування ними без безпосередньої участі людей, що здійснюється з метою зменшення трудових затрат, покращення умов виробництва, підвищення обсягів випуску й якості». Це визначення, як ніколи актуальне в умовах теперішнього виробництва будь-якої продукції, бо повинні бути забезпечені умови, якості, надійності, економічної доцільності та безпеки праці працівників на підприємстві.

Для підтвердження теоретичних знань, для здобувачів випускних груп, викладачем циклової комісії Богданом БІЛИКОМ, організовано та проведено виїзне заняття на тему: «Автоматизовані системи керування технологічними процесами» на ТОВ Бережанський цегельний завод «Керамік».

Завод представляє собою велику автоматизовану потокову лінію з виробництва керамічних виробів, а саме цегли марок М100, М125, М150 і керамічних блоків – Кератерм 10, 25, 38. Для забезпечення повноцінної роботи в виробництві задіяні сучасні технології, автоматизовані системи керування електроприводами і виконавчими механізмами, дистанційне управління технологічними процесами через програмне забезпечення  SCADA, яке призначене для  моніторингу та автоматичного керування в реальному часі. 

На даний час, є небезпека у порушення надійності електропостачання, тому на заводі передбачене резервне джерело живлення, власна автоматизована електростанція, яка забезпечує електроенергією усі виробничі потреби заводу повністю. Отже, сучасне високоефективне та успішне підприємство є не тільки  прикладом для наслідування, а також добрим «практичним посібником» для навчання майбутніх спеціалістів багатьох галузей виробництва та переробки продукції.

12453

786

Для здобувачів освіти спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» було корисно послухати головного інженера Олександра МАРИСЮКА та  інженера-технолога Людмилу СУХОВЕЦЬКУ, які розповіли про технологічні особливості виробництва керамічної продукції та застосування сучасних засобів автоматики при управлінні автоматизованими процесами заводу.

Щиро дякуємо адміністрації та працівникам підприємства за тісну співпрацю та змістовні доповіді.

Надія ОБЕРСЬКА,
голова циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін

 

 

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

© 2024 БФК НУБіП України.
 
 

Навігація