Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

вул. Академічна 20, м. Бережани, Тернопільська обл., Україна, 47501
A
A
A
Всесвітній день охорони праці
Featured

Всесвітній день охорони праці

«Використаймо силу технологій,

щоб зробити кожну роботу безпечною»

Щорічно 28 квітня світова спільнота відзначає Всесвітній день охорони праці, привертаючи увагу до питань запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням на робочому місці.

У 2025 році девізом Всесвітнього дня охорони праці обрано: «Революційні підходи до здоров’я і безпеки: роль ШІ та цифровізації на роботі» (Revolutionizing health and safety: the role of AI and digitalization at work). Системи штучного інтелекту здатні аналізувати великі обсяги даних про попередні інциденти, умови праці, стан обладнання та поведінку працівників, щоб виявляти потенційні небезпеки й прогнозувати ризик нещасних випадків. Це дозволяє своєчасно вживати превентивних заходів для їх запобігання.

Впродовж квітня 2025 року з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» було підготовлено комплекс заходів і робіт, зокрема:

• оновлено інформаційні куточки та розміщено матеріали на стендах з питань охорони праці;
  • проведено лекції, тренінги та збори з студентами і працівниками щодо впливу цифрових технологій на безпеку праці та їхнього значення для зниження ризиків виробничого травматизму;
  • працівниками бібліотеки організовано книжкову виставку;
  • проведено перевірку робочих місць на відповідність нормам безпеки.

23

45

67

До відзначення цієї дати працівники бібліотеки Тетяна МАЛОПІНСЬКА та Ольга МИХАЙЛИШИН підготували книжкову виставку на тему: «Революційні підходи до здоров’я і безпеки: роль ШІ та цифровізації на роботі». На виставці представлено підручники, навчальні посібники, законодавчі документи, збірники матеріалів наукових конференцій і періодичні видання.

89

Штучний інтелект і цифровізація відкривають нову еру в забезпеченні здоров'я та безпеки на робочому місці. Використання цих інновацій здатна суттєво знизити рівень травматизму, покращити умови праці та зберегти найцінніший ресурс – людське життя і здоров'я.

У нашому коледжі особливу увагу приділяють вивченню сучасних технологій та їх застосуванню в різних галузях. Викладачі під час лекцій і тренінгів заохочують студентів досліджувати потенціал ШІ та цифрових інструментів для створення безпечнішого й здоровішого майбутнього праці.

Пам'ятаймо: безпечна праця – це право кожної людини!

Петро ЖОВНИЧ,
викладач спеціальних електротехнічних дисциплін

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

(03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

Національний університет біоресурсів

і природокористування України