SEPARATED SUBDIVISION OF
NATIONAL UNIVERSITY OF LIFE AND ENVIRONMENTAL SCIENCES OF UKRAINE
BEREZHANY PROFESSIONAL COLLEGE
A
A
A
HOME COLLEGE BUILDING
DAY OF KNOWLEDGE 2017
STUDENT OF THE YEAR. NATALIA LEKHNYAK
OUR COLLECTIVE
OUR STUDENTS
Вишивані батли

Вишивані батли

Щорічно у третій четвер травня українці відзначають День вишиванки. Це свято покликане зберігати традиції українського народу. Вишиванка для українців є справжньою національною святинею, яка символізує красу, міць, щасливу долю та родинну пам'ять.

Попри свою багатовікову історію, вишиванка – це модно та дуже стильно. У цьому сьогодні вкотре переконалися студенти групи К-21, взявши участь у вишиваному батлі. Під час проведення заходу, учасники продемонстрували свої вишиті сорочки, у ігрових двобоях, позмагалися у знаннях про вишиванки, спробували упізнати відомих особистостей, одягнутих у цей національний одяг та пригадали українські пісні, в яких оспівується народна вишивка.

Проведений захід допоміг кожному учаснику відчути свою особливу приналежність до народжених у вишиванці. Адже вишиванка – це одяг вільних людей. Її ще з давніх часів носили чумаки, козаки, воїни УПА, українські мовознавці, письменники та дисиденти. Багато століть українці боролись за свою свободу і носили вишиванку як символ своєї національної ідентичності. Так триває і досі. Із початком російської агресії українська вишита сорочка стала символом нашої сили, ознакою сміливості. Одягнена сьогодні вишиванка є заявою на весь світ про те, що українці – вільний народ.

2

359

6781011

Галина Линник,
Людмила Кулібаба,
викладачки циклової комісії гуманітарних дисциплін