SEPARATED SUBDIVISION OF
NATIONAL UNIVERSITY OF LIFE AND ENVIRONMENTAL SCIENCES OF UKRAINE
BEREZHANY PROFESSIONAL COLLEGE
A
A
A
HOME COLLEGE BUILDING
DAY OF KNOWLEDGE 2017
STUDENT OF THE YEAR. NATALIA LEKHNYAK
OUR COLLECTIVE
OUR STUDENTS
Збалансоване харчування – запорука здорового життя!

Збалансоване харчування – запорука здорового життя!

Головним скарбом життя є не землі,

 що ти їх завоював, не багаства,

 що їх маєш у скринях…

Головним скарбом життя є здоров’я, і,

 щоб його зберегти, потрібно багато що знати

(Авіцена)

День здорового харчування і відмови від надмірності у їжі відзначають з 2 червня 2011 року. Метою його проведення є привернення уваги широкої громадськості до питань культури харчування, особливо зараз, коли  число людей у світі з надмірною вагою з року в рік зростає. З цієї нагоди 5 та 7 червня 2024 року в групах ОФ-11 та ЕоСр-11 викладачем Уляною БУРДАШ було проведено тематичну виховну годину «Збалансоване харчування - запорука здорового життя". Для молодих людей тема здорового харчування є актуальною і корисною, тому викликала зацікавлення та обговорення.

F1F2

F3

F4 Те, що здорове харчування є основою здоров’я,  відомо ще з сивоїдавнини. У працях Арістотеля, Галена, Авіценни та інших вчених, філософів, медиків багато уваги приділено важливості харчування  для  збереження здоров’я, методикам  та   схемам очищення,  оздоровлення та лікування організму з використанням  води, харчових продуктів та лікарських трав.

F5

F6Здорове харчування – це запорука відмінного самопочуття і позбавлення від багатьох захворювань, міцна нервова система та нормалізація маси тіла. Крім того, це ще й любов до себе, прагнення до якісного тривалого життя.

Принципи правильного харчування становлять основу здорового способу життя. Споживаючи щодня адекватну кількість калорій за рахунок збалансованого набору переважно корисних продуктів, можна значно зменшити ризик серцево-судинних захворювань, діабету та раку, тобто найбільш небезпечних захворювань.

Основним правилом щоденного здорового харчування є різноманітність –якщо ви будете постійно харчуватися одним і тим же набором продуктів, то з часом в організмі виникне недостатність певних вітамінів та мікромінералів.

Змінити раціон за один день неможливо: головне послідовно йти до мети – тоді здорове харчування стане для вас природним.

Уляна БУРДАШ,

викладачка спеціальних економічних дисциплін