SEPARATED SUBDIVISION OF
NATIONAL UNIVERSITY OF LIFE AND ENVIRONMENTAL SCIENCES OF UKRAINE
BEREZHANY PROFESSIONAL COLLEGE
A
A
A
HOME COLLEGE BUILDING
DAY OF KNOWLEDGE 2017
STUDENT OF THE YEAR. NATALIA LEKHNYAK
OUR COLLECTIVE
OUR STUDENTS
Українці, які змінили світ!

Українці, які змінили світ!

Україна подарувала світові величезну кількість талановитих людей. Серед них - видатні вчені, винахідники, Нобелівські лауреати, громадські діячі, письменники, обдаровані лікарі. Відомі українці прославили нашу країну та її народ в різних куточках світу. Саме вони творили історію і зрештою змінили світ. Завдяки їхнім винаходам, досягненням та перемогам світ дізнавався про Україну. Вони - наша гордість і приклад для наслідування!

За роки незалежності України роль і значення історико-бібліографічних досліджень зросла. Стараннями окремих дослідників поступово почали зникати білі плями в нашій культурі і науці. До наукового обігу введено величезний масив малознаного чи зовсім невідомого матеріалу – друкованих та архівних джерел. Відкрито чимало нових документальних фактів з історії вітчизняної науки. Національній культурі і науці повернуто десятки, викреслених радянською владою, імен українських вчених, їхню творчу спадщину. Адже, вони зробили значний внесок в українську науку і техніку, збагативши їх не тільки різними відкриттями, ідеями, теоріями, технологіями, але започаткували нові наукові напрями та школи. Їхніми відкриттями пишається весь світ. Багато країн хотіли б мати українських науковців у когорті своїх дослідників.

Деякі народились в інших країнах, але провели частину життя в Україні, деякі, будучи етнічними українцями, емігрували за кордон з різних життєвих причин і стали героями інших держав. Але ми вважаємо їхні здобутки українськими, пишаємося ними і пам’ятаємо їх усіх!

01023

452

З метою ознайомлення з біографіями та здобутками славетних українців 18 червня 2024 року викладачкою Уляною Бурдаш  в групі ЕкП-11 проведена виховна година. Присутні здобувачі освіти мали можливість заслухати доповіді Христини Базилевич, Софії Пачви, Вероніки Мручок, Тетяни Бурбан, Софії Мелимуки, Христини Проскурник, Олександри Попович, Вікторії Яремчук, Валерії Крупини, Тетяни Качуровської, про знаних та вагомих українців таких як, Ігор Сікорський, Сергій Корольов, Володимир Вернадський, Богдан Гаврилишин, Андрей Шептицький, Борис Патон, Ілля Мечников.

6

Шануймо та пишаймось!!!

                                                                            Уляна Бурдаш
викладачка циклової комісії
                                          спеціальних економічних дисциплін