SEPARATED SUBDIVISION OF
NATIONAL UNIVERSITY OF LIFE AND ENVIRONMENTAL SCIENCES OF UKRAINE
BEREZHANY PROFESSIONAL COLLEGE
A
A
A
HOME COLLEGE BUILDING
DAY OF KNOWLEDGE 2017
STUDENT OF THE YEAR. NATALIA LEKHNYAK
OUR COLLECTIVE
OUR STUDENTS
Незабутня поїздка  до Львівського драматичного театру імені Марії Заньковецької

Незабутня поїздка до Львівського драматичного театру імені Марії Заньковецької

Відвідування театру – завжди свято. З ним пов'язані  яскраві та незабутні враження, нові почуття. 6 червня стало особливим днем для здобувачів освіти групи ОФ-11. З метою художньо – естетичного виховання цього дня вони вирушили у подорож до одного з найвідоміших театрів України – Львівського драматичного театру імені Марії Заньковецької де переглянули виставу "Наталка Полтавка", яка є знаковою у національному театральному репертуарі.

Ранок розпочався зі збору біля навчального закладу. Попри ранню годину, студенти були сповнені ентузіазму та передчуття чогось незвичайного. Дорога до Львова минула швидко завдяки веселим розмовам, обговоренню майбутньої вистави та дружній атмосфері у групі.

Прибувши до Львова, студенти мали можливість  прогулятися центром міста, відчути його неповторну атмосферу та зробити кілька світлин на пам'ять. Львів вражав своєю архітектурною красою та історичним духом. Однак головною метою була вистава, тож усі поспішили до театру, щоб встигнути на початок.

2

Театр імені Марії Заньковецької зустрів гостей величним фасадом і затишною атмосферою. Цей театр є одним із найстаріших і найшанованіших у країні. Відкрити двері цього храму мистецтва та опинитися у фоє було для багатьох студентів справжнім захопленням.

"Наталка Полтавка" – знакова п'єса Івана КОТЛЯРЕВСЬКОГО, яка вперше побачила світ у 1819 році. Вона вважається одним із фундаментальних творів української драматургії. Вистава розповідає історію простої дівчини Наталки, яка попри всі життєві труднощі та перешкоди зберігає вірність своїм моральним принципам і коханню до Петра.

56

4344

Сидячи у глядацькій залі, студенти були вражені професіоналізмом акторів, яскравістю костюмів та декорацій. Вистава перенесла їх у світ українського села, з його піснями, звичаями та колоритом. Кожен актор втілював свого персонажа з такою щирістю та глибиною, що глядачі забували про час і місце, повністю поринаючи у сюжет.

Особливе захоплення викликали головні герої вистави. Наталка, виконана молодою та талановитою актрисою, заслуженою артисткою України Валентиною МАЦЯЛКО, була втіленням української жіночої краси та душевності. Петро (заслужений артист України Роман ГАВРИШ), вірний та чесний хлопець, вразив своєю відданістю та мужністю. Антагоністи теж не залишилися без уваги – їхні характери були настільки правдиво передані, що глядачі могли відчути всю складність і драматичність сюжету.

Повертаючись додому, студенти групи ОФ-11 обговорювали побачене, ділилися враженнями та емоціями. Багато хто відзначав, що ця поїздка стала для них не лише культурною подією, але й важливим етапом у їхньому особистісному зростанні, тому що вони мали змогу не лише насолодитися високоякісною театральною грою, але й глибше зрозуміти та оцінити багатство української культури та літератури.

7

Поїздка до Львівського драматичного театру імені Марії Заньковецької на виставу "Наталка Полтавка" залишила незабутній слід у серцях студентів групи ОФ-11. Це був день, сповнений натхнення, відкриттів та приємних вражень, який ще довго згадуватимуть усі учасники цієї чудової подорожі.

Валентина РУДНИК,

кураторка групи ОФ-11