SEPARATED SUBDIVISION OF
NATIONAL UNIVERSITY OF LIFE AND ENVIRONMENTAL SCIENCES OF UKRAINE
BEREZHANY PROFESSIONAL COLLEGE
A
A
A
HOME COLLEGE BUILDING
DAY OF KNOWLEDGE 2017
STUDENT OF THE YEAR. NATALIA LEKHNYAK
OUR COLLECTIVE
OUR STUDENTS
Математика випадкового

Математика випадкового

Як і будь-яка інша галузь науки, математика відображає протиріччя навколишнього світу. Тому історія математики повна цікавих парадоксів і деякі з них служили відправною точкою великих змін. Особливо багата парадоксами математика випадкового, а вивчення і розуміння деякої області науки за допомогою парадоксів є одним з найкращих способів розвинути у себе справжню інтуїцію.

113 березня 2024 року в групі К-21 викладачем Білан Л.В. проведено математично-пізнавальну годину «Математика випадкового», на якій ознайомились з основними поняттями теорії ігор та теорії ймовірності. Разом з цим  розглянули дуже цікаві парадокси, кожен з яких показує, наскільки математика глибинна наука, яка містить таємниці, здібні ввести в оману навіть найвеличніші уми у світі.

Основна мета пізнавальної години – розкрити простоту, що лежить в основі позірно складних питань. Вона, однак, не завжди може бути очевидна, бо концепція «простого» в математиків спирається на багато технічних і складних понять. Важлива особливість цього заходу полягає в тому, щоб підкреслити глибоку простоту й уникнути складнощів або принаймні пояснити їх простими словами.

Якимович О. М.,
голова циклової комісії фізико-математичних дисциплін та
інформаційних технологій