Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
У Бережанському фаховому коледжі проведено І етап XIІІ Фестивалю студентської науки - 2024

У Бережанському фаховому коледжі проведено І етап XIІІ Фестивалю студентської науки - 2024

Той, хто прагне досягти мети, завжди знаходить засоби.

Фестиваль проводиться з метою сприяння творчій, науковій та дослідницькій діяльності здобувачів освіти, розвитку наукового мислення та навичок дослідницької роботи. 22 квітня проведено І етап XIІІ Фестивалю студентської науки - 2024 з нагоди відзначення 65-річчя Бережанського технікуму механізації сільського господарства, 10-річчя Бережанського фахового коледжу, 126-річчя НУБіП України та Дня науки, під час якого розглядалася інформація про діяльність гуртків, представлена на вебсторінках та презентація про діяльність та здобутки за 2023/2024 навчальний рік.

42

Участь у гуртковій роботі є однією з провідних форм навчання у становленні майбутнього науковця, формує творчий підхід і виховує у студентів якості дослідника з метою подальшої плідної роботи над розв’язанням задач, які мають практичне значення для країни. Мета діяльності студентського гуртка – це всебічне сприяння творчій, науковій та дослідницькій діяльності здобувачів освіти, розвитку наукового мислення та навичок дослідницької роботи.

Крім цього, гуртківці продемонстрували не лише свої практичні, але й наукові дослідження у напрямах роботи гуртків. Результатами таких досліджень є підготовка членами гуртків власних доповідей для виступів як на засіданнях гуртків, так і на наукових конференціях, а також публікації тез та статей в різних наукових виданнях, репрезентували свої досягнення в конкурсах МАН, предметних олімпіадах, неформальній освіті тощо.

75

Оцінювання гурткової роботи відбулося відповідно до критеріїв, які відповідають «Положенню про проведення Фестивалю студентської науки в Національному університеті біоресурсів і природокористування України». Підсумкові оцінки ґрунтувалися на інформації про діяльність гуртків, яка відображена на сайті коледжу. Аналізувалися презентації, представлені гуртками і присвячені їх діяльності та здобуткам у 2023/2024 навчальному році. У I турі Фестивалю брали участь 7 студентських гуртків, які презентували свої наукові здобутки та активність у різних заходах, а також стратегію власного розвитку на наступний рік, а саме:

6

«Технічне моделювання» (науковий керівник Богдан Білик)

11

«Сучасна бухгалтерія» ( науковий Валентина Рудник)

8

«Флористика та фітодизайн інтер’єру» (науковий керівник Наталя Чорна)

10

«Єдність у різноманітті» (науковий керівник Ірина Костів)

12

«Агроперспектива» (наукові керівники Наталія Юрчишин, Франя Чумарна)

9

«Робототехніка» (науковий керівник Сергій Штогрин)

13

Гурток «Технології ремонту автомобільної техніки» (науковий керівник Ігор Фльонц).

3

Члени журі: директорка фахового коледжу Світлана Пилипишин, заступник директора з навчальної роботи Олег Калатало, заступниця директора з виховної роботи Галина Процик, завідувачка навчально-методичної лабораторії Олександра Бойко, завідувачка відділення комп’ютерної інженерії та електротехніки Маріанна Михайлишин, завідувачка відділення економіки та прикладної екології Ірина Тернова, завідувач агромеханічного відділення Ігор Буняк високо оцінили роботу гуртків.

14

За рішенням комісії, перемогу на першому етапі конкурсу здобув гурток «Робототехніка», староста гуртка Сергій Болцарівський, науковий керівник Сергій Штогрин.

22

Друге місце розділили: гурток «Сучасна бухгалтерія», староста гуртка Анастасія Білик, науковий Валентина Рудник та гурток «Єдність у різноманітті», староста гуртка Юлія Жига, науковий керівник Ірина Костів.

18

Третє місце посів гурток: «Агроперспектива», староста гуртка Адріана Бубела, наукові керівники Наталія Юрчишин, Франя Чумарна.

Щороку Фестиваль студентської науки проводиться до Дня НУБіП України, цей рік не став винятком. З 12 травня розпочинається ІІ етап ХІІІ Фестивалю студентської науки – 2024 НУБіП України. У його програмі головним питанням буде підведення підсумків фестивалю та визначення кращих студентських наукових гуртків НУБіП України. Урочисте засідання відбудеться у формі веб-конференції, під час якої члени комісії вестимуть співбесіду зі старостами студентських наукових гуртків – переможцями І етапу фестивалю.

Світ науки відкриває перед нами можливості досліджувати й розуміти довкілля. Кожне нове знання, яке ми здобуваємо, не лише розширює нашу свідомість, а й відкриває нові горизонти для досліджень. Щоб бути успішними в науці, потрібно постійно розвиватися та брати участь у різноманітних STEM заходах і гуртках.

151620

Дякуємо всім учасникам наукових гуртків і їхнім наставникам за вірність своїй справі в цей важкий час для країни. Ваша відданість і зусилля істотно впливають на майбутнє України, зміцнюючи її та роблячи більш перспективною. Ми віримо, що ваш внесок у розвиток науки та освіти стане ключовим фактором у Перемозі нашої країни. Нехай мудрість та сміливість, які ви проявляєте, сприяють не лише науковим досягненням, а й Перемозі Українських Збройних Сил у захисті нашої незалежності та свободи. Слава Україні!

Оксана Лещишин,
завідувачка навчально-методичного кабінету

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація