Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Особливості роботи бібліотек ЗВО в умовах війни

Особливості роботи бібліотек ЗВО в умовах війни

1-2 червня 2023 р. ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» гостинно зустрів делегатів Всеукраїнського семінару «Особливості роботи бібліотек ЗВО в умовах війни», присвячений 125-річчю НУБіП України.

В роботі семінару  взяли  участь 20 учасників, завідувачів бібліотек структури базового університету. 

З вітальним словом звернувся до учасників семінару  директор коледжу Юрій САДВАРІ, коротко розповів про славну історію навчального закладу, поділився планами на перспективу та побажав учасникам плідної роботи.

23

Наталія ОВДІЙ, заступниця начальника відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України у вступному слові привітала учасників семінару, наголосивши на важливості та актуальності бібліотечних послуг  у нелегкий для усіх нас час.

Директорка наукової бібліотеки НУБіП України Тетяна КІЩАК привітала учасників заходу, подякувала колективу ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» за теплий прийом та у своїй доповіді окреслила основні завдання та виклики, що постали перед бібліотеками в умовах  війни.

45

Предметом обговорення на семінарі були такі питання як методи і форми роботи освітянських бібліотек щодо забезпечення інформаційного супроводу освітнього процесу в умовах воєнного стану; інформаційні сервіси та електронні ресурси, а також важливість заходів  національно-патріотичного спрямування  в закладах освіта та роль бібліотеки в  цьому процесі та ін.

67

Бібліотекарки нашого коледжу теж взяли участь у роботі семінару. Тема доповіді Ольги МИХАЙЛИШИН «Основні тенденції, методи, засоби і форми патріотичного виховання у закладах фахової передвищої освіти: бібліотечний ракурс».

Усі учасники семінару мали можливість виступити та поділитися своїм досвідом роботи, відзначивши, що в умовах російсько-української війни пріоритетом кожної бібліотеки є не лише інформаційне забезпечення  освіти, але й інформаційна протидія агресору та національна єдність заради майбутньої Перемоги.

1011

Після засідання учасники семінару з радістю зробили пішу прогулянку справжнім європейським, затишним закарпатським містечком, що вражає зеленню та красою розквітлих троянд, а також відвідали замок «Паланок»,  який заворожує  своєю історією, таємничістю та неповторною красою.

Цікавою була екскурсія до міської бібліотеки ім. Олександра Духновича, де нас чекала приємна несподівана зустріч з письменником Мирославом Дочинцем.

1213

Всі відвідувачі семінару отримали нові знання і нові враження, хороший настрій і гарні спогади.

Ольга МИХАЙЛИШИН,
Тетяна МАЛОПІНСЬКА,
бібліотекарки коледжу,
учасниці семінару.

Більше матеріалів:

1. https://nubip.edu.ua/node/129147

2.http://new.makinfo.org.ua/index.php/novyny/2721-vseukrajinskij-seminar-osoblivosti-roboti-bibliotek-zvo-v-umovakh-vijni-prisvyachenij-125-richchyu-nubip-ukrajini

3.  https://muklib.blogspot.com/2023/06/blog-post.html

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація