Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Виїзне заняття на тему “Погода. Клімат. Кліматотвірні чинники”

Виїзне заняття на тему “Погода. Клімат. Кліматотвірні чинники”

Практична підготовка здобувачів освіти - одна з головних засад підготовки висококваліфікованих фахівців у Бережанському фаховому коледжі, тому ми розширюємо можливості проведення виїзних практичних занять.

23 квітня викладачі циклової комісії природничих дисциплін Дворська Л.А. і Соколовська І.Я. із здобувачами освіти групи Сп-21 та Ео-21 провели виїзне заняття на тему: “Погода. Клімат. Клімат твірні чинники” на базі Бережанської метеорологічної станції.

2345678911121314

Метою заняття було ознайомити студентів із програмою, основними завданнями спостережень які виконує дана станція, обладнанням, різними довідниками та літературою з метеорології, кліматології, агрокліматології.

Здобувачі освіти під час проведення заняття мали нагоду детально ознайомитись з різними сторонами роботи метеоролога та синоптика, дізналися як створюється прогноз погоди.

Ця станція працює 24 години на добу безперервно. Кожні 3 години черговий працівник знімає показники метеорологічних приладів: барометра, термометра, флюгера, гігрометра, опадоміра. А ще тут вимірюють висоту снігового покриву, температуру ґрунту на поверхні та на глибині до 3 м, висоту хмар. Потім ці дані обробляються і через мережу інтернет  передаються у гідрометеоцентр, де разом із даними інших метеостанцій служать основою метеопрогнозів.

Кожні півгодини бережанські метеорологи передають зібрану та зашифровану інформацію до столиці, а звідти її передають у міжнародний банк даних до Брюсселя. На основі цих даних складаються синоптичні карти, відповідно до яких синоптики роблять свої прогнози. За такою схемою збирають метеорологічну інформацію по всьому світу.

Студенти ознайомилися з історією створення метеорологічної станції, обладнанням, принципом роботи окремих приладів, системою спостережень що розширює їх світогляд і набуття професійних знань та навичок.

Викладачі та здобувачі освіти Бережанського фахового коледжу висловлюють щиру вдячність колективу метеорологічної станції за проведене практичне заняття.

Людмила ДВОРСЬКА,
викладачка циклової комісії
природничих дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація