Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Виїзне заняття в пожежній частині

Виїзне заняття в пожежній частині

Тренуйтесь сьогодні, щоб бути в безпеці і вижити завтра

19 квітня 2024 року проведено виїзне заняття в 7 Державній пожежно-рятувальній частині 2 ДПРЗ Головного Управління ДСНС України у Тернопільській області м. Бережани на тему: «Первинні засоби пожежогасіння. Алгоритм дій під час пожежі» із групами ФП-21 і О-31. Вивчення навчальної дисципліни «Охорони праці і безпека життєдіяльності» передбачає практичне відпрацювання студентами навичок практичного застосування первинних засобів пожежогасіння для ліквідації пожежі.

1

Провідний інспектор ВЗНС Тернопільського РУ ГУ ДСНС України у Тернопільській області Андрій КУЗІВ у ході теоретичної лекції з використанням мультимедійних засобів розповів студентам про типи надзвичайних ситуацій, основні вимоги та правила пожежної безпеки на робочому місці і побуті, ознайомив студентів із будовою, принципом дії та правилами експлуатації порошкового вогнегасника.

23

Студенти також почули від фахівця, яких заходів пожежної безпеки варто дотримуватись, щоб запобігти виникненню пожеж та за яких умов можливе їх виникнення, пояснив алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

45

Після такої бесіди вогнеборці провели для студентів екскурсію, під час якої продемонстрували присутнім одяг, в якому вони ліквідовують пожежі, спорядження рятувальників, техніку, яка використовується у разі різних надзвичайних ситуацій.

76

89

Під час заняття студенти навчилися застосовувати первинні засоби пожежогасіння (вогнегасники) для гасіння пожеж класу «В». Особлива увага приділялась порядку приведення в дію вогнегасників, прийомів їх застосування та дотримання правил безпеки праці.

15

1716

Спробувати ліквідувати умовну пожежу первинним засобам пожежогасіння (вогнегасником) зміг кожен студент, оскільки швидке реагування на пожежу шляхом вмілого застосування первинних засобів пожежогасіння може уберегти життя від трагічних наслідків.

10

1211

1413

Викладачі циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін і здобувачі освіти щиро вдячні керівництву 7 Державної пожежно-рятувальної частини 2 ДПРЗ Головного Управління ДСНС України у Тернопільській області м. Бережани за змістовний захід і подальшу співпрацю.

Петро ЖОВНИЧ,
викладач спеціальних електротехнічних дисциплін
 

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація